Известие

Collapse
No announcement yet.

Обороти-2.0 T.S

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обороти-2.0 T.S

Колеги,имам 166,2.0 тс,карам я само на бензин 98 или 100 октана.Сменил съм всичко - ремъци и ролки плюс въздушен филтър,но още не съм сменил свещите.Искам да попитам колко бързо би трябвало да се вдигат оборотите.Когато давам газ има леко замисляне от 1000 до 2000 оборота и след това всичко е ок,но все пак ми се струва бавно.Как е при вас.

И аз съм с кофти свещи и вдига бавно, предполагам че това е причината!
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
      И аз съм с кофти свещи и вдига бавно, предполагам че това е причината!
      Мисля че е нормално,силата на 2тс идва след 3000об.

---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

Първоначално публикувано от krasivl Покажи съобщение
      Мисля че е нормално,силата на 2тс идва след 3000об.
      Сменил съм свещите оригинал, 100000км. им дават.Тръгва да върви над 3000об.

Comment

Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщение
        Колеги,имам 166,2.0 тс,карам я само на бензин 98 или 100 октана.Сменил съм всичко - ремъци и ролки плюс въздушен филтър,но още не съм сменил свещите.Искам да попитам колко бързо би трябвало да се вдигат оборотите.Когато давам газ има леко замисляне от 1000 до 2000 оборота и след това всичко е ок,но все пак ми се струва бавно.Как е при вас.
        Нищо и няма на колата! То при нас с JTD-та ги вдига бавно и чак след 2000 ни идва силата, а на ТС идвакъм 3000-4000 За това че всичко си е нормално
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И все пак става въпрос за свещи(консуматив),сменяи ги!
          156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Благодаря за отговорите.И аз мислех,че просто двигателят си е такъв

Comment

Здрасти, колега! И аз карам 2.0тс и нямам такъв проблем и не би трябвало да има. Да тромава е защото е тежка, но набира плавно без да се замисля. Вероятно са свещи.
              alfa romeo 166 2.0TS facelift ex
              fiat bravo t-jet 150hp
              alfa romeo 156 2.5 V6 190hp ex

Comment

Колега! След някое по-продължително пътуване вземи та свали една от "големите" свещи и виж как е. Ако централният електрод е станал елипсовиден от износването - сменяй. Ако всичко е наред - действай в друга насока.
                Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
                Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
                "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
                When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Ами и моята набира плавно,няма прехълцване,но ще сменя свещите скоро.Иначе форсирах на място 156 1.8 и тя вдига по-бързо оборотите.

Comment

Дебитомер сменил ли си?
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

не съм

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Дебитомер сменил ли си?
                        Дойдохме си на думата... И аз Бая зор видях докато набере обороти колата преди да сменя дебитомера.....
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

не съм
                          На първо време за да не ръсиш 130 кинта за деб, може ако имаш познат колега със 166, и сигурен деб, да ги смените за малко да видиш дали има разлика - това е най - евтиния експеримент.....така наречения тротъл респонс има отношение спрямо кофти дебитомер......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ами нямам познат и май ще трябва да го сменям.В какво точно се изразява действието на дебитомера.Знам,че е някакъв датчик за въздуха към двигателя?

Comment

Отчита количеството въздух постъпващо към двг, и съответно екуто образува коректната смес.....

Comment

Working...
                              X